Peuterarrangement

Op ons peuterarrangement de Koala's komen peuters vanaf 2,5 jaar op vaste dagdelen spelen, ontdekken en ontwikkelen. We werken met thema's die aansluiten bij de wereld van de peuter. Het is een ontmoetingsplaats waar kinderen vriendjes kunnen maken en leren samen te spelen. Samen met de activiteiten die onze pedagogisch medewerkers aanbieden wordt de stap naar de basisschool een stukje kleiner.

Vaste dagdelen
Je kind komt op vaste ochtenden in een veilige, vertrouwde en omgeving waar ‘spelend ontwikkelen’ centraal staat. Onze pedagogisch medewerkers werken altijd met dezelfde groep kinderen en bieden activiteiten aan waarin taalontwikkeling en sociale vaardigheden een belangrijke rol spelen.

Hoe ziet een ochtend eruit?
Vanaf 8:15 uur zijn de kinderen welkom. We starten iedere ochtend met een kringmoment waarin we samen met de peuters bekijken hoe de dag eruit ziet aan de hand van dagritme kaarten. Naast fruit eten en een buitenspelmoment hebben we iedere dag een aantal activiteiten passend bij het thema wat in die periode centraal staat. Bij de activiteiten hebben we aandacht voor taalontwikkeling, sociaal-emotionele, motorische en cognitieve ontwikkeling.
De ochtend eindigt om 12:15 uur, dan kunnen de kinderen weer worden opgehaald. Via ons ouderportaal kun je als ouder volgen welke activiteiten  je kind gedaan heeft tijdens de ochtend.

Wanneer kan ik mijn kind inschrijven?
Je kind kan vanaf 2½ jaar op een peuterarrangement terecht. Inschrijven kan vanaf ongeveer 1½ jaar. Klik hier voor inschrijven 

Meer informatie
Wil je een keer een kijkje nemen? Je bent van harte welkom voor een rondleiding. Vraag hier een rondleiding aan.